П`ятниця, 29.03.2024, 03:39
            Відділ освіти Бородянської районної державної адміністрації

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу

Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу
Логин:
Пароль:
Головна » 2012 » Грудень » 18 » Відкритий лист батьків вихованців, трудового колективу ДНЗ "Дзвіночок" та громадськості смт Немішаєве
10:35
Відкритий лист батьків вихованців, трудового колективу ДНЗ "Дзвіночок" та громадськості смт Немішаєве

Відкритий лист

прийнятий на загальних зборах батьків, трудового колективу дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» та громадськості селища

                                                                 (протокол № 2 від 11.12.2012 року)

Ми, батьки дітей, які відвідують дошкільний навчальний заклад «Дзвіночок», глибоко обурені анонімною скаргою так званої «мами Юлі», яка була відправлена на сайт Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та відділу освіти Бородянської держадміністрації.

11.12.2012 року відбулися загальні збори батьків, трудового колективу дошкільного навчального закладу та громадськості селища. На зборах були присутні:

-          73 батьків (84 % від загальної кількості батьків);

-         колектив в складі 10 чоловік;

-         начальник відділу освіти Бородянської держадміністрації – Кухар В. І.;

-         методист методичного кабінету з питань дошкільної освіти – Гарась Г.М.;

-         Немішаївський  селищний  голова – Авраменко Г. Ф.;

-         головний бухгалтер селищної ради – Зайцева Н. Й.;

-         бухгалтер днз – Цоколенко О. В.

Прохання батьків піднятися автору скарги не було задоволено. Виникає думка, чи дійсно існує ця людина? І чому ми, батьки, маємо витрачати свій час, розглядаючи анонімного листа, який не відповідає дійсності та ображає нашу гідність? Ми думаємо, якби анонімнику було що сказати об’єктивно, то вона б не прикривалась придуманим іменем. Ми сьогодні говоримо про те, що повинна бути тісна співпраця між батьками і колективом, і якщо у нас ця робота дійсно налагоджена, то чому тут треба кинути ложку дьогтю в бочку меду? Тому всі батьки одноголосно на зборах підтримали пропозицію з проханням не розглядати цей лист. Ми не маємо жодних нарікань на роботу дошкільного закладу. Серед нас немає батьків, які не задоволені нашою спільною роботою на благо наших дітей. Щоб припинити будь-які безпідставні звинувачення ми, батьки, вирішили звернутися з відкритим листом до Вас, не розглядати анонімок в адресу батьків та колективу днз, якому ми довіряємо, який працює творчо, якого знають не тільки в селищі, а й в районі, досвід роботи якого переймають.

Наш садок один із кращих в районі, в якому працюють висококваліфіковані, досвідчені, надійні, перевірені часом фахівці, яким ми довіряємо найдорожче – свою дитину. В ньому тепло, затишно, комфортно нашим дітям: зручні меблі, різноманітний та яскравий наочний матеріал відповідає сучасним вимогам програми, наші діти оточені турботою та любов’ю.

Серед нас присутні люди, які водили в цей садок своїх дітей, а сьогодні водять внуків, батьки, яким дитячий садок допоміг виховати не одну дитину (в кого 2-3, а в кого і 7). Ми знаємо, що наші благодійні внески йдуть на створення сприятливих умов для особистісного становлення кожної дитини. А про внесок ЗА ВСТУП до дитячого закладу ми дізналися тільки з листа «мами Юлі». Благодійні внески, що надходять для покращення умов перебування наших дітей в днз є батьківськими і ніхто з нас ні до кого в кишеню не заглядає, і ніхто, крім нас, батьків, не вирішує як ними розпоряджатися. Благодійні внески, що здають батьки, є добровільними, їх сума обговорюється на батьківських зборах, при цьому ми підходимо індивідуально до матеріальних можливостей кожної сім’ї. Кошти, які вносяться, фіксуються у відомості. Цілі використання коштів вирішуються на засіданні батьківського комітету, а про витрати батьківський комітет звітує один раз в квартал на групових батьківських зборах, підтверджуючи статті витрат первинними документами: чеками, актами тощо. Батьки вихованців мають змогу переглянути підтверджуючі документи. Кошти витрачаються планово, продумано, а дошкільний заклад отримує їх у вигляді товарів, робіт, послуг актом прийому-передачі, товари, які передані дошкільному закладу оприходуються і ставляться на облік в бухгалтерії селищної ради.

Батьки новоприбулих дітей, на перших батьківських зборах (цього року вони були 05.07.2012 року), оглядаючи групу, в якій будуть перебувати їхні діти вирішують, чи потрібні ремонтні роботи даної групи. Так і цього разу було вирішено, що потрібен капітальний ремонт електропроводки, яка знаходилась в аварійному стані, а це потягло за собою і заміну світильників, потребувала заміни та ремонту система опалення. Двері запасного виходу та кладової були в жахливому стані. І, звичайно, після таких робіт потрібно було привести в належний стан стелю і стіни ігрової кімнати та роздягальні, поклеїти шпалери. Ми самі склали приблизний кошторис, обрали дозволені матеріали та ті, які підходять нам за ціною. Порадившись, вирішили, що спроможні зробити це для своїх дітей, обговорену суму розділили між батьками, виключивши багатодітних та сім’ю, в якій дитину виховує бабуся-опікун. За рішення про проведення ремонтних робіт було проголосовано всіма батьками групи.

Вже склалася хороша традиція 30 та 31 серпня в дошкільному закладі проводити Дні відкритих дверей для батьків і дітей, які з 1 вересня будуть відвідувати молодшу групу. Відвідавши в ці дні днз всі батьки залишилися задоволеними проведеними ремонтними роботами.

На батьківських зборах 13.09.2012 року батьківський комітет прозвітував про використані кошти та виконані роботи. На цих же зборах, з боку батьків, Привроцької О. В. та Кононенко З. М., поступила пропозиція вносити щомісячно на розвиток закладу суму в розмірі 50 гривень та 10 гривень на розвиток групи. Це питання було обговорено та підтримано всіма батьками (протокол № 1 від 13.09.2012 року). Ніякого тиску з боку вихователів днз, а особливо керівника закладу щодо такої допомоги в фінансуванні закладу, не було. Кошти надходять в батьківський комітет, на засіданнях батьківського комітету благодійні кошти направляються на придбання миючих засобів, меблів, посуду, рушників, постільної білизни, іграшок, дидактичних ігор та матеріалів, канцелярських та господарчих товарів.

Смішним і безглуздим є звинуваченням «мами Юлі» завідуючої дошкільним закладом у нав’язуванні нам запрошення Діда Мороза. Більшість батьків працює і не має змоги, як жителі Києва, повезти своїх дітей на Новорічну виставу для зустрічі з цим казковим персонажем, а якщо хтось і повезе, то зустріч з Дідом дійсно обійдеться не в 45 гривень, а набагато дорожче. Чому ж тоді «мама Юля» не внесла альтернативної пропозиції, не запропонувала себе і свого чоловіка на роль казкових персонажів? Чому вона чекає, щоб все було і безкоштовно? Пропозиція на запрошення Діда Мороза йшла від нас, батьків. Члени батьківського комітету старшої та середньої групи, в особі Слобожан І.В., Леоненко К., Приходько Н.М. внесли пропозицію  про запрошення Діда Мороза. Ми бачили його святкову програму, яка нам дуже сподобалася. Чому ми не можемо організувати таке ж свято своїм дітям? Ця сума обговорювалась на засіданнях батьківського комітету в індивідуальній розмові з кожним батьком і жоден не виявив незадоволення ні завідуючі, ні нам батькам. В суму 45 гривень враховано і ті кошти, які не в змозі заплатити малозабезпечені мім"ї. Ми хочемо, щоб наші діти ще вірили в казку, а не впізнавали в костюмі Діда Мороза свою виховательку чи тата, і ми всі спроможні зробити свято 1 раз на рік своїм дітям. Музичний керівник разом з вихователем не стоять осторонь, а теж готуються до Новорічних свят.

Сьогодні багато говориться про співробітництво батьків і дошкільного навчального закладу як реального шляху утвердження демократизації і гуманізму. Тож давай те спільно, на ділі, а не на словах, впроваджувати її в життя в кожному дошкільному закладі.

Сподіваємось, що наш відкритий лист, наші доводи, запевнять Вас в тому, що анонімна скарга є голослівною, не маючою документальних підтверджень, має вигляд наклепу. Хочемо вірити, що наш лист, як і анонімний лист "мами Юлі", буде сприйнятий серйозно і об’єктивно, адже це не рішення 2-3 батьків, а рішення майже всього батьківського колективу.

Прохання батьківської громади дошкільного навчального закладу "Дзвіночок" подібних анонімних листів не брати до уваги і не розглядати.

З повагою,

батьки дошкільного навчального закладу "Дзвіночок" (79 осіб)


Переглядів: 2205 | Додав: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Корисні лінки
Архів записів




Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz