П`ятниця, 29.03.2024, 13:57
            Відділ освіти Бородянської районної державної адміністрації

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу

Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логин:
Пароль:
Головна » 2016 » Грудень » 5 » УСЕ ВІД ЩЕДРОСТІ – ДУМОК, СЕРДЕЦЬ І РУК
16:35
УСЕ ВІД ЩЕДРОСТІ – ДУМОК, СЕРДЕЦЬ І РУК

       

Сьогодні, на превеликий жаль, знизився рівень читання книжок в усьому світі, в тому числі й в Україні. Ніщо так не формує розвинену духовність людини, її моральність і культуру почуттів, як світ мистецтва слова. А поетичні твори, як світ витонченої словесності, містять у собі могутню ідейну, моральну, естетичну наснагу, удосконалюють людину, стимулюють її до творчості, до пізнання.

       Література рідного краю – це особливе письменство, це письменство отчого порога, яке найбільш дієво впливає на зміцнення духу українства, це нетлінне джерело місцевого євшан- зілля, що потужно підсилює не лише патріотизм, а й естетичні почуття.

      01 грудня 2016 р. в Немішаївській загальноосвітній школі № 2 І – ІІІ ступенів відбувся нетрадиційний урок літератури рідного краю, проведений в актовій залі у формі концертної програми. Темою уроку стала презентація нової збірки поетичних творів місцевої авторки Марії Дьогтяр «Щедроти». Сама присутність поета-митця завжди облагороджує дійство, наближає пересічного шанувальника до високого усвідомлення значущості дійства, запалює душу вогником любові, щедрості, вдячності. Метою цього уроку було ознайомити учнів з новими творами цієї збірки, формувати по-справжньому естетично грамотного, чуйного і зацікавленого читача, розвивати вміння виразно й артистично декламувати, мистецьки перевтілюватися в образи; викликати в учнів бажання самостійно прилучатися до поетичної творчості. І учні 5 – А класу блискуче впоралися з цими завданнями. 23 учні класу демонстрували високий рівень виконавської майстерності з декламування: Музика В.Моцарта, Й.Баха, А.Вівальді, Л.Бетховена, Ф.Шуберта, на тлі якої звучали твори, надихала виконавців, надавала експресивності виконавській манері.

      З особливою ніжністю, витонченістю звучали пісні (хорові і сольні), пронизані патріотичними почуттями («Це моя земля», «Україна – це ми», «Веселкова пісня») у сольному виконанні В.Мельниченко, Латюк Є., В.Капітанчук. Образ дівчини-весни талановито зіграла М.Бриль. Але справжньою феєрією і відкриттям стала козацька полька у виконанні восьми хлопців, що підкорили зал неперевершеною майстерністю і запалом. Впродовж усього танцю лунали бурхливі оплески глядачів. Грайлива, іронічно- комічна сценка «Хлоп’ячі ілюзії» запалила юнацький ентузіазм, що вилився у професійно виконані рухи, такі як: стрибки, повзунець, підбивка, розніжка, всі ці рухи були гармонійно вписані в музичну тканину танцю. Хочеться назвати ці імена: М.Єленський, С.Гриценко, М.Жила, С.Бондар, О.Кучеренко, Д.Турчин, О.Фурдига, А.Тимошенко.

      Цим успіхом ми завдячуємо хореографу нашого селища Юлії Вікторівні Перець, що плідно співпрацює зі школою протягом тривалого часу. Скільки естетичної насолоди, інтелектуального збагачення принесло нам спілкування з чудовою поезією та її творцем – М.Дьогтяр. Тож хай наші діти пишаються славою і величчю наших односельців, хай відрожують різноманітні традиції, хай продовжується спадкоємність поколінь.

      І хай слово Правди і Любові звучить у школі і в сім'ї. Тож будемо пізнавати світ і себе через красу поетичного слова.

Вчитель української мови та літератури

Немішаївської ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів

Панькова Надія Іванівна

Переглядів: 482 | Додав: maryka | Теги: ЩЕДРОСТІ, СЕРДЕЦЬ, ДУМОК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Корисні лінки
Архів записів




Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz