П`ятниця, 29.03.2024, 15:39
            Відділ освіти Бородянської районної державної адміністрації

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу

Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу
Логин:
Пароль:
Головна » 2015 » Січень » 12 » Упровадження здоров"язбережувальних технологій у навчально-виховний процес початкової школи
14:30
Упровадження здоров"язбережувальних технологій у навчально-виховний процес початкової школи

    

Найдорожчим скарбом, яким нагороджує людину природа від народження і на довгі роки життя, є здоров'я. Це справді незрівнянне багатство, яке необхідно не просто надійно берегти, а й повсякчас примножувати. Сучасна медицина займається не здоров'ям, а хворобами, не профілактикою, а лікуванням. Завдання ж школи – збереження духовного, фізичного, психічного  здоров'я учнів, формування в них відповідального  ставлення до власного здоров'я.

Як забезпечити дитині можливість збереження здоров'я під час навчання у школі, сформувати  в неї необхідні знання, уміння та навички щодо здорового способу життя, навчити використовувати отримані знання у повсякденному житті?

Саме такі актуальні питання розглядались під час зимових канікул на семінарах-практикумах учителів початкових класів Тетерівського та Немішаївського методичних округів з теми: «Упровадження здоров"язбережувальних технологій у навчально-виховний процес початкової школи», проведені методичним кабінетом відділу освіти 06 січня 2015 року на базі Майданівської ЗОШ І-ІІ ступенів та 09 січня 2015 року - Бабинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

   

Учителі початкових класів Божок Т.В., Верес Р.В., Шахбазова-Маринич З.Дж., Клокун А.В. (Майданівська ЗОШ І-ІІ ступенів), Кравченко Л.В., Булатицька О.О., Любімова О.В., Бриль О.В., Ярмола Н.В., Скринник А.А., Шома О.М., Мілевська І.В. (Бабинецька ЗОШ І-ІІІ ступенів) у формі «методичного калейдоскопу» ознайомили учасників семінару - практикуму з видами здоров"язбережувальних та здоров»ятворчих технологій: дихальна, звукова, пальчикова гімнастики, фізкультхвилинки, ароматерапія, казкотерапія, ігрові технології, фізична підготовка,  заняття курсу за вибором «Хореографія».

  

Свої ідеї та пропозиції з теми «Шляхи формування культури здоров"я молодших школярів» висловили 43 учасники семінарів на засіданні «круглого стола», проведеного керівниками ОМО Семененко О.В. і Мельник Н.В.

 

У роботі семінарів-практикумів взяли участь методист методичного кабінету відділу освіти Ярошенко О.П., директори шкіл Герик Г.М. та Дудник Т.О.

Детальніше з матеріалами семінарів можна ознайомитись на сайтах Майданівської ЗОШ І-ІІ ступенів і Бабинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Переглядів: 509 | Додав: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Корисні лінки
Архів записів




Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz