Вівторок, 19.03.2024, 13:10
            Відділ освіти Бородянської районної державної адміністрації

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу

Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Форма входу
Логин:
Пароль:
Головна » 2014 » Червень » 16 » Школярі Бородянської ЗОШ І-ІІ ступенів у гостях у художника Бабійчука Г.Є.
08:29
Школярі Бородянської ЗОШ І-ІІ ступенів у гостях у художника Бабійчука Г.Є.

Надовго запам’ятається семикласникам Бородянської ЗОШ І-ІІ ступенів день шкільної практики 6 червня 2014 року, коли вони поїхали на екскурсію в село Небрат у гості до члена Національної спілки художників України Бабійчука Г.Є., до його художньої майстерні.

Діти познайомились з іменитим земляком, мама якого родом із Небрата, ще під час зустрічі в школі у січні 2014 року, коли разом зі шкільним бібліотекарем Кириленко Л.П. проводили презентацію його нового альбому « Україна - Шотландія , дві країни – одна краса» до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. Картини художника зберігаються не лише в державних галереях України та багатьох зарубіжних країн, а й у приватних зібраннях принца Чарльза та родини Черчиллів у Англії, родини Фордів у США, у Папській колегії в Ватикані та інших.

Художник розповів про свої подорожі, персональні виставки, проте повідомив, що найлегше дихається і працюється йому саме на Батьківщині.

А ще Георгій Євдокимович сказав, що європейський вибір України не означає, що потрібно виїжджати на проживання до країн Європи, а навпаки, будувати Європу в Україні – своїм розумом і талантом. Діти побачили, як стара сільська хата після ремонту перетворилась на будиночок, схожий на німецький чи італійський.

Сад з підстриженими газонами, острівцями троянд, ромашок, декоративними озеречками, двадцятирічними ялинами та живою огорожею також справили велике враження на учнів. Зачарували дітей і лелеки на обійсті господаря .Адже недаремно в народі кажуть, що лелеки селяться лише в добрих людей. А найцікавіше чекало на них у художній майстерні митця, також збудованій власноруч: дбайливо розвішені старовинні рушники й український одяг, а особливо три картини ( пейзаж в техніці « пастель»), над якими Бабійчук Г.Є. працює в даний час.

Не обійшлись і без подарунків: Георгій Євдокимович вручив альбом «Поезія Кольору і Слова» Миколі Лисенку, Сергієві Русаку та  Насті Чуприк, які зачарували його під час попередньої зустрічі майстерним виконанням поезій Тараса Шевченка, Роберта Бернса, Миколи Сингаївського.

Організували екскурсійну поїздку шкільний бібліотекар Кириленко Л.П. та класний керівник Сергієнко Н.П.

Переглядів: 516 | Додав: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Корисні лінки
Архів записів




Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz