Субота, 20.04.2024, 09:46
            Відділ освіти Бородянської районної державної адміністрації

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу

Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логин:
Пароль:
Головна » 2013 » Серпень » 19 » Робоча нарада з керівниками місцевих органів управління освітою 16.08.2013
12:23
Робоча нарада з керівниками місцевих органів управління освітою 16.08.2013
      

Найближчим часом всі навчальні заклади області будуть підключені

до Єдиної державної електронної бази освіти

 Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Наталія Клокар під час робочої наради з керівниками місцевих органів управління освітою, на якій йшлося про підготовку до нового 2013/2014 навчального року.

- Президент України приділяє велику увагу впровадженню інформаційно-комунікаційних технологій в освіті. Цього року, виконуючи його соціальні ініціативи, Київщина досягла вагомих результатів. Вже найближчим часом сто відсотків навчальних закладів матимуть доступ до мережі Інтернет та будуть підключені до Єдиної державної електронної бази з питань освіти, - зазначила Наталія Клокар.

За її словами, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк ухвалив рішення про виділення коштів з обласного бюджету, аби вирішити це питання якнайшвидше.

Крім цього, вже на початку навчального року планується ввести електронну реєстрацію дітей дошкільних навчальних закладів та забезпечити телекомунікаційними засобами широкосмугового доступу до глобальної мережі Інтернет всі школи області.

Директорка обласного департаменту освіти також акцентувала увагу присутніх на необхідності термінового створення веб-сайтів всіх навчальних закладів Київщини. Це питання порушувалося під час селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула і має бути виконаним ще до 1 вересня.

 Нагадаємо, що на виконання Указу Президента України від 08 вересня 2010 року №895 «Про заходи щодо визначення і реалізації проектів із пріоритетних напрямів соціально-економічного та культурного розвитку» у рамках національного пріоритету «Нова якість життя» для забезпечення умов для здобуття громадянами якісної освіти створений і реалізується Національний проект «Відкритий світ». Цей проект є одним із ключових компонентів реалізації Національного плану дій на 2013 рік, затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2013 року №128. Метою цього проекту є створення інформаційно-комунікаційної (4G) освітньої мережі національного рівня. Перший етап проекту охоплює 55 шкіл у всіх областях України. Учні та вчителі сьомих класів забезпечуються персональними мобільними комп’ютерами (так званий «електронний вчитель») з підключенням до широкосмугового Інтернету. Навчальні класи кожної школи отримали інтерактивні мультимедійні дошки та цифрові лабораторії.

У Київській області для реалізації Національного проекту «Відкритий світ» визначено 2 навчальні заклади – це Богуславська спеціалізована школа №1 – загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів Богуславського району та Шпитьківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Києво-Святошинського району. У ці навчальні заклади поставлено і встановлено обладнання та програмне забезпечення: по 12 ноутбуків, по 60 планшетів, по 5 інтерактивних комплексів (інтерактивна дошка, проектор), по 3 комплекти програмно-апаратних комплексів для предметних кабінетів фізики, хімії, біології.

http://rdabr.gov.ua/
Переглядів: 618 | Додав: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Корисні лінки
Архів записів




Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz