П`ятниця, 29.03.2024, 02:57
            Відділ освіти Бородянської районної державної адміністрації

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу

Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу
Логин:
Пароль:
Головна » 2011 » Травень » 10 » Міносвіти скоротило кількість варіантів завдань підсумкових контрольних робіт
11:22
Міносвіти скоротило кількість варіантів завдань підсумкових контрольних робіт

Через низку помилок у завданнях, Міністерством освіти значно скорочений перелік варіантів завдань підсумкових контрольних робіт для учнів 5-8-х класів з української та російської мов, а також історії України

Освітнім відомством на адреси регіональних управлінь освіти і науки розіслані нові варіанти завдань, що мають використовувати загальноосвітні навчальні заклади при проведенні підсумкових контрольних робіт у 5-8-х класах.

Зокрема, кількість варіантів, надісланих міністерством завдань з української та російської мов, а також історії України зазнали істотного скорочення у всіх класах, в яких мають бути проведені підсумкові контрольні роботи.

Так, кількість варіантів завдань контрольних робіт з української мови для учнів 5, 6, 7 і 8-х класів скоротилась на 18 ‑ із 38, раніше запропонованих міністерством, залишилося 20 варіантів для кожного класу.

З російської мови кількість варіантів завдань для всіх класів скоротилася з 38 до 10 варіантів.

Більш за все вражає зменшення з історії України. Кількість варіантів контрольних робіт із цього навчального предмета в 7-х і 8-х класах скоротилася з 38 до 15.

Контрольне оцінювання учнів 6-х класів з інтегрованого курсу історії України та всесвітньої історії буде проведено за 10 варіантами, замість раніше запропонованих 38. Рекордсменом цього показника став навчальний предмет для учнів 5-х класів "Вступ до історії України". Відтепер учителям загальноосвітніх шкіл запропоновано провести контрольні роботи за 7 варіантами з 38 запропонованих раніше.

Кількість варіантів завдань з іноземних мов, зокрема англійської, німецької та французької, а також із математики у всіх класах залишилася без змін.

Необхідно зазначити, що скорочення варіантів контрольних робіт відбулось у межах збірників завдань, рекомендованих раніше міністерством для проведення підсумкових контрольних робіт у 2010/11 навчальному році, тобто міністерство не змінило самі завдання, а лише скоротило кількість запропонованих варіантів із зазначених предметів.

Зазначимо, що місцеві управління освіти і науки, відповідно до листа МОНмолодьспорт №1/9-324 від 29.04.2011 р., вже отримали "нові" тексти варіантів завдань із підсумкових контрольних робіт у 2010/11 навчальному році для 5-8-х класів з української мови, математики, історії України, іноземних мов і російської мови.

Незважаючи на скорочення варіантів завдань із зазначених навчальних дисциплін, підсумкові контрольні роботи будуть проведені відповідно до рекомендацій наданих Міністерством освіти.

Дати проведення контрольних робіт вже визначенні управліннями освіти і науки кожного окремого регіону, однак усі вони мають відбутись у період із 10 по 20 травня.

У зв’язку зі скороченням кількості варіантів завдань підсумкових контрольних робіт із зазначених предметів, скасовується й вимога міністерства стосовно наявності не більше як двох учнів у класі, які можуть писати один і той же варіант завдань. Їх тепер може бути більше двох ‑ у залежності від присутності кількості учнів на підсумкових контрольних роботах.

Причиною зміни кількості варіантів із зазначених навчальних предметів стала невідповідність переважної більшості завдань навчальним програмам, віковим особливостям учнів і наявність низки серйозних методологічних, методичних, наукових, тестологічних і мовленнєвих недоліків у завданнях.

Нагадаємо, що зміст завдань з української мови та історії України був розкритикований освітніми фахівцями та вчителями-предметниками. А ідея та спосіб проведення підсумкових контрольних робіт у 2011 році супроводжувалася численними наріканнями на адресу чиновників міністерства з боку батьків і вчителів.

Учителі, батьки й учні можуть ознайомитися із запропонованими Міністерством освіти завданнями для проведення підсумкових контрольних робіт у 5-8-х класах загальноосвітніх навчальних закладів у розділі"Підсумкові контрольні роботи".

За матеріалам: Освіта.ua
Дата публікації: 06.05.2011

Переглядів: 1029 | Додав: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Корисні лінки
Архів записів




Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz