П`ятниця, 26.04.2024, 21:08
            Відділ освіти Бородянської районної державної адміністрації

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу

Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логин:
Пароль:
Головна » 2013 » Грудень » 13 » Черговий батьківський форум Бородянського району 12.12.2013
17:13
Черговий батьківський форум Бородянського району 12.12.2013



Сьогодні традиційним сімейним цінностям в Україні, як і в усьому світі, загрожують поширення алкоголізму, наркоманії, захворюваності та травматизму серед підлітків,  неповаги до ролі та авторитету батьків.


Пошукам шляхів вирішення цих проблем, обговоренню спільних дій з ефективної взаємодії з загальноосвітніми навчальними закладами, центральною районною лікарнею у формуванні здорового способу життя  дітей, попередження і подолання негативних тенденцій в суспільстві було присвячено проведення районного батьківського Форуму «Школа – територія здоров'я», що відбувся 12 грудня  2013 року на базі  Бородянської  загальноосвітньої школи – загальноосвітнього закладу І-ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів.


У роботі форуму взяли участь голова Бородянської райдержадміністрації  Єрко Г.М., заступник голови райдержадміністрації Колосовський С.А., директор фонду соціального страхування тимчасової непрацездатності та професійних захворювань Кисельчук В.П., підлітковий педіатр Бородянської центральної районної лікарні Петракова О.В., керівники, педагогічні працівники та голови батьківських комітетів загальноосвітніх навчальних закладів, представники батьківської громадськості.


Начальник відділу освіти Бородянської райдержадміністрації Кухар В.І. проінформувала учасників форуму про роботу відділу освіти, загальноосвітніх навчальних закладів щодо забезпечення належних умов для утвердження здорового способу життя в єдиному просторі школи, родини, громадськості.


Жвавий інтерес викликав виступ підліткового педіатра Бородянської центральної районної лікарні Петракової О.В. про стан здоров'я дітей шкільного віку, які проживають у Бородянському районі. Петракова О.В. звернулася до присутніх з проханням відповідально ставитися до здоров'я дітей, вчасно звертатися до лікарів та виконувати їх рекомендації.


Директор фонду соціального страхування Кисельчук В.П. ознайомив учасників форуму з основними питаннями організації оздоровлення дітей через фонд соціального страхування, презентував дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" Переяслав-Хмельницького району Київської області, проінформував про підсумки оздоровлення дітей через фонд соціального страхування у 2013 році.

Заступник голови райдержадміністрації Колосовський С.А. довів до відома учасників форуму, що 12 грудня 2013 року на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства, дитинства, освіти, науки та культури, питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту, туризму депутатами схвалено проект Програми відпочинку та оздоровлення дітей Бородянського району на 2014-2018 роки, а також проінформував присутніх про підсумки оздоровлення дітей у 2013 році.


Методист з виховної роботи методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації Галака О.С. висвітлила питання спільної роботи сім"ї та школи щодо розв’язання проблем, пов’язаних з вихованням в учнів культури здоров'я.

Соціальний педагог Немішаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Малюк В.М. говорила про роботу соціально-психологічної служби району та зазначила, що збереження психологічного здоров'я учнів у навчальних закладах є запорукою соціально здорової особистості.


Член координаційної ради Всеукраїнського громадського об'єднання батьківських комітетів України Єрьоменко О.О. звернулася з пропозицією до відділу освіти щодо введення у загальноосвітніх навчальних закладах курсів за вибором, факультативних занять "Християнська етика", "Біблійна історія", "Сімейні цінності"при формуванні варіативної складової робочого навчального плану, створення лекторію для батьків з питань статевого виховання дітей у сім"ї. 


У ході проведення форуму голова райдержадміністрації Єрко Г.М., начальник відділу освіти райдержадміністрації Кухар В.І., директор комунального підприємства Бородянської районної ради "Об"єднання шкільного харчування" Дрепіна А.В.  відповіли на численні запитання батьківської громадськості.




Подарунком для присутніх став виступ учнівської агітбригади Бородянської СЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 "Росточки" "Здоровим бути – здорово!".


 



Робота форуму пройшла в невимушеній атмосфері взаєморозуміння. Головна мета форуму була досягнута – озвучення проблем сучасної сім’ї та школи, обговорення шляхів їх вирішення, донесення представникам влади пропозицій батьківської та педагогічної громадськості.


Результатом праці  учасників районного батьківського форуму стала резолюція за підсумками зібрання.
Переглядів: 741 | Додав: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Корисні лінки
Архів записів




Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz